Figue de barbarie Biologique 10 ml .

Huile de pépin de figue de barbarie biologique

To bardzo cenne i rzadkie oleju nie należy mylić z gliceryna tłustej z opuncja, mniej kosztowne, ale również mniej aktywne.

Przebieg: pierwszy ciśnienia zimno nasiona, olej filtrowane mikrofon do magazynowania optymalne.

Prasowane ciało: Nasiona
Nazwa botaniczna: Opuntia ficus indica
Kraj pochodzenia: Tunezja
Kultura: biologiczne,
Jakości: 100% czysty i naturalny, Virgin, pierwszy zimno, bez żadnej obróbki chemicznej presji.

Uwaga: na etykiecie, numer partii następuje przez literę wskazującą serii klimatyzacji.

Właściwości organoleptyczne:
· Wygląd: ciecz w temperaturze 20 ° C.
· Kolor: żółty, zielony.
· Zapach: smakosz, ładna roślina.

Warunki przechowywania: sucho, ciepło i światło.

Skład kwasów tłuszczowych:
Niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (PUFA lub wieku) lub witaminy F: kwas linolowy (omega-6) (64.76%).
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (MUFA): kwas oleinowy (omega-9) (12,96%)
Nasycone kwasy tłuszczowe (SFA): Kwas palmitynowy (11.61%).
Właściwości kosmetycznych nienasyconych kwasów tłuszczowych: odżywczy, ochrona, zmiękczanie, wygładzanie, regenerujące, przywracanie połysk i elastyczność, zachowania przedwczesnego starzenia się.
Innych aktywnych składników:

  • tokoferole i tokotrienole około 1000 mg/kg (silne antyoksydanty).
  • sterole: beta sitosterolu, kampesterol, stigmasterol.
  • nieulegającej alkoholu: hexacosanol.


Ciężar: 0,92

Figue de Barbarie olej jest bardzo rzadkie i bardzo cenny olej otrzymany wyłącznie przez zimne ciśnienie nasiona Opuntia ficus indica. Jego wyjątkowe bogactwo w witaminy E (około 1000 mg/kg) i steroli (około 10 g/kg) daje zdolność niezwykłego chronią skórę przed wolnymi rodnikami.
Ponadto zawiera znaczne ilości kwasów tłuszczowych, w tym kwas linolowy (omega-6) i dlatego jest doskonały kojące i regenerujący skórę.
Olej ten jest zatem wyjątkowych dla zwalczania sojusznikiem przeciwko starzeniu się skóry.
Jego koszt pochodzi z bardzo niskie olej plon: jest to 5% olej w małych nasion.

Zastosowania:

Właściwości:
-Anty-radical i anty-aging nietypowe, dzięki wysokiej zawartości witaminy E, kwas linolowy (omega-6).
-Doskonałe zmiękczający, kojące dla skóry.
-Skóra naprawami.
Wskazania:
-Wysoki zakres leczenia anty-starzenia się: kremy, mleczka, serum, oleje...
-Pielęgnacja dla skóry bardzo suchej, dłoni, stóp.
-Pielęgnacja włosów do włosów suchych.

Użytku zewnętrznego:
Czyste lub mieszane z olejków eterycznych lub inne oleje roślinne:
-w aplikacji lokalnych do pielęgnacji skóry.

  • w masażu przed przykurcze.
  • w maskach jako środki do pielęgnacji włosów.


Użytku wewnętrznego: jako dodatek do żywności: 1 łyżeczka na koniec jeden z 3 posiłków.